Új mélygarázs épül a József nádor téren - az összes fát kivágják!

Öt napja tartott közmeghallgatást a témában az V. kerületi Önkormányzat, ahol részletesen ismertették ugyan a felszíni rendezési tervet és a parkolási lehetőségeket, de a beruházó nem képviseltette magát, és így a lakossági kérdésekre sem adott választ. Lakossági aggály pedig még mindig van bőven - olvasható a varosszive.blog.hu oldalán.

A garázs építése utáni látványtervet még nem hozták nyilvánosságra, de a február 25-i közmeghallgatáson bemutatták a lakóknak. Kiderült, hogy a téren álló 24 fa mindegyikét ki fogják vágni, helyettük a tér nyugati és keleti oldalán az úttal párhuzamos új fasorokat telepítenek majd.

Hogy minek kell oda mélygarázs, az szintén nincs túlindokolva. Alig párszáz méterrel odébb, az Erzsébet téren és a Bazilikánál is van már egy ahol akárhányszor jártam, mindig volt üres hely.

Kiderült az is a közmeghallgatáson, hogy öt nappal a beruházás indítása előtt és tíz év huzavona után sincs még helye a mélygarázs szellőzőjének. Az eredeti tervek szerint a József nádor tér 8. belső udvarán épült volna az a kürtő, amin keresztül a mélygarázs elhasználódott levegőjét az épület teteje fölé vezetnék ki. Most arról számoltak be az érintettek, hogy nincs megállapodásuk az OTP ingatlannal és nem is terveznek megállapodni. Továbbra is az ingatlanuk elértéktelenedésétől, a szellőzővel járó zajterheléstől, a szennyezett levegőtől tartanak.

Zöld Válasz